În timp ce moldovenii se confruntă cu ninsori mai ”ușoare” și bat mătănii la tehnica de deszăpezire, în alte colțuri ale lumii autoritățile se pregătesc să înfrunte iadul de zăpadă.

În Germania, de exemplu, a fost instituită alerta de Cod Violet! Asta înseamnă că se așteaptă un strat nou de zăpadă de până la un metru înălțime! Zăpada vine însoțită și de un viscol puternic, cu rafale de vânt ce ating viteze de până la 85 kmh.

Până acum, doar în Alpi mai era codul roșu, însă se pare că vremea rea va pune stăpânire pe mai multe regiuni. În sudul Bavariei, ninge de mai bine de o săptămână, fără oprire, iar astfel codul violet, cel mai sever posibil, a fost instituit de urgență.

Într-o stațiune de schi, din regiunea Allgau, sunt blocați 1.100 de oameni, după ce o trecătoare montană a fost acoperită de o avalanşă. Echipele de salvare vor evalua riscul de a-i recupera de acolo. Dacă pericolul este prea mare, nu vor interveni.

Autorităţile bavareze au mobilizat sute de pompieri şi din alte părţi ale landului, unde nu sunt probleme, ca să-i trimită în zonele afectate de ninsorile abundente. Alături de ei sunt în misiune 1.700 de soldaţi.

La altitudini mai mici, unde este mai cald, a apărut risc de inundaţii, deoarece zăpada a început să se topească, scrie publika.md.

NICIUN COMENTARIU