Ați obsevat noile prețuri la carburanți? Stațiile PECO au afișat cifre noi!

2887
Se scumpesc carburanţii!

În primele zile ale anului 2020 s-au scumpit carburanții la stațiile PECO din Republica Moldova. Benzina și motorina s-a scumpit în mediu cu 30 de bani, iar gazul – cu 70 de bani, transmite TV8.md

De exemplu, la unele stații de alimentare, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A95 șoferii trebuie să plătească acum 18,7 lei față de 18,45 lei cât costa la finele anului trecut.

Un litru de gaz lichefiat costă la stațiile PECO între 9,84 lei și 10 lei, față de 9,25 lei cât a fost prețul până acum.

Amintim că autoritățile au modificat anul trecut legea și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

Anterior, ANRE stabilea prețurile plafon la benzină și motorină o dată la două săptămâni.

NICIUN COMENTARIU