Publicaţia Automobile Magazine, anunţă cu referire la surse anonime că, primul vehicul pur electric construit de Porsche – Mission E, va fi disponibil în 3 variante cu tracţiune integrală, cea de top fiind capabilă să livreze 680 CP.

Electrocar-ul va fi disponibil cu doua sau trei motoare electrice. Varianta de bază va fi capabilă să dezvolte 408 CP, varianta medie – 544 CP, iar cea de top cum am mai zis, 680 de cai putere. La fel, mai târziu vor apărea câteva variante cu tracţiune spate, pentru care se pregătesc două tipuri de motoare electrice, primul de 326 CP şi al doilea de 435 CP.

Pe lângă motoare, inginerii companiei Porsche, proiectează special pentru modelul Mission E o transmisie cu două trepte şi un diferenţial autoblocant controlat electronic.

Aceleaşi surse susţin că varianta de vârf al lui Porche Mission E, va putea accelera 0-96 km/h în doar 3.5 secunde, iar autonomia EV-ului va număra circa 483 km, în dependenţă de stilul de condus. Cu ajutorul unui sistem de alimentare rapidă, proiectat la fel de cei de la Porsche, bateria vehiculului va putea fi încărcată până la 80% în doar 20 de minute.

Mai devreme au apărut un şir de informaţii conform cărora preţul pentru modelul de bază Mission E, se aşteaptă a fi la nivelul celui pentru versiuniea de bază a modelului Panamera. Vânzările EV-ului urmează să debuteze către sfârşitul anului 2019.

Porsche Mission E Concept

NICIUN COMENTARIU