Au renunțat la motoare DIESEL complet! Iată lista mașinilor care nu vor mai avea astfel de propulsoare

2010

S-a vorbit și anterior despre faptul că tot mai mulți producători de mașini vor renunța la motorizări Diesel. Acum însă avem și o listă cu câteva modele care s-au dezis complet de propulsoarele pe motorină.

Noile norme de poluare tot mai stricte, restricții impuse de autorități, complexitatea motoarelor și noilor tehnologii, taxele, costurile și nu în ultimul rând scandalul Dieselgate au redus și mai mult din zilele motoarelor diesel.

Totodată, mai multe metropole europene impun restricții care afectează mașinile cu propulsie diesel. Roma, Milano, Berlin, Hamburg, Koln, Paris , Bruxelles și Londra restricționează acccesul și circulația vehiculelor pe motorină.

Fie că au renunțat deja, sau și-au propus să o facă în viitorul foarte apropiat, toate aceste modele de mașini din lista de mai jos vor fi disponibile exclusiv cu motoare pe benzină sau hybrid.

Nume mari ca Volvo, Porsche, Skoda preferă să se reorienteze și să urmeze tendințele. Interesul pentru motoarele diesel a scăzut, în timp ce clienții sunt tot mai interesați de propulsiile alternative.

Bentley Bentayga facelift
Fiat 500X
Honda CR-V
Honda HR-V
Honda Jazz
Kia Rio
Mitsubishi ASX
Mitsubishi Outlander
Opel Corsa (generația următoare ar putea fi exclusiv electrică)
Peugeot 208
Porsche Cayenne
Porsche Macan
Porsche Panamera
Seat Toledo
Skoda Fabia
Smart fortwo
Smart forfour
Suzuki Jimny
Suzuki Vitara
Toyota Avensis
Toyota RAV4
Volvo S60

NICIUN COMENTARIU