Audi a încheiat ancheta care privește motoarele V6 TDI: „Nu există niciun fel de probleme cu emisiile”

187

Compania Audi a inițiat ceva timp în urmă o anchetă care vizează soft-ul instalat pe motoarele V6 TDI, inclusiv și cele cu care se echipează noile generații A6, A7, A8 și noul SUV Q8.

Analiza a fost efectuată în urma unei decizii luate de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), iar rezultatele s-au dovedit a fi pozitive. Astfel, potrivit celor de la Audi, nu au fost identificate careva probleme la software-ul ce echipează motoarele diesel, datele complete ale analizei urmează a fi făcute publice ulterior.

„Investigaţiile au avut un grad mai mare de complexitate decât ne-am aşteptat. Pentru fiecare motor diesel în parte a trebuit să săpăm adânc în codurile softurilor, pentru a examina toate zonele periferice ale profilului de condus. Pentru a efectua această analiză complexă, colegii noştri de la departamentul de Dezvoltare au trecut prin peste 750.000 de pagini de documentaţie”, a precizat Bernd Martens, Directorul departamentului de Achiziţii al Audi, care conduce echipa internă de soluţionare a crizei diesel.

Plus la toate, au fost verificate și motoarele V8 TDI pe care Audi le folosește în segmentul mediu și variantele de top. În total, propulsoarele analizate echipează aproximativ 6 milioane de mașini livrate în Europa începând cu anul 2008, inclusiv motoare care vor fi folosite după introducerea noului ciclu de emisii WLTP.

NICIUN COMENTARIU