Audi a prezentat publicului larg, mult așteptatul crossover pur electric e-tron!

113

La un eveniment special din San Francisco, compania Audi a prezentat publicului larg versiunea de serie a crossoverului electric e-tron. Noul model este echipat cu două motoare electrice, tracțiune integrală și cu un sistem unic de recuperare a energiei cu trei moduri de funcționare.

Audi e-tron oferă gabarite generoase, plasânduse comparativ între modelele Q5 și Q7. Astfel EV-ul are o lungime de 4.902mm, o lățime de 1.938mm și o înălțime egală cu 1.664 de milimetri. În interiorul vehiculului se pot amplasa comod cinci pasageri, iar portbagajul oferă un volum de 600 de litri.

Designul lui e-tron repetă limbajul stilistic al modelelor actuale din gama Audi. La exterior se evidențiază grila octagonală a radiatorului, luminile de zi din blocurile optice din față și designul blocurilor optice de la posterior, care simbolizează o încărcare completă a bateriilor.

Puterea totală a celor două motoare electrice, unul instalat pe axa din față și celălalt pe axa din spate, este de 360 de cai putere și 561 Nm. La fel crossoverul electric oferă regimul overboost, care poate forța pe opt secunde puterea maximă până la 408 CP și 660 Nm. În timpul rulării cu o viteză medie constantă, este activat doar motorul electric de pe axa spate, cu scopul de a economisi energia depozitată în baterii.

Audi declară că accelerarea lui e-tron de la 0-96 km/h durează doar 5.5 secunde, iar viteza maximă atinge pragul de 200 km/h. Autonomia crossover-ului conform noului ciclu WLTP este de 400 de kilometri. Bateria are o capacitate de 95 kWh și poate fi alimentată complet de la un încărcător cu puterea de 11 kilowați în timp de 8.5 ore, sau de la o stație de alimentare de 150 de kilowați timp de 30 de minute până la 80%.

Livrările către clienți a modelului Audi e-tron, vor începe deja la mijlocul anului 2019. Prețul crossover-ului full electric pe piața din SUA va începe de la 74.800 de dolari, iar în Europa acesta va costa începând cu 79.900 de euro.

NICIUN COMENTARIU