Producătorul de automobile din Ingolstadt a anunţat recent că lucrează la o versiune de facelift a modelului Audi A3, lansat în anul 2012. Iar pe lângă, modificările cosmetice aplicate hatchback-ului, germanii au decis să echipeze maşina şi cu o motorizare nouă.

Vorbim de fapt despre un upgrade al motorului de 1.8 litri pe benzină, TFSI, care se regăseşte pe asbolut toată gama de modele a grupului VAG, cum ar fi Volksawagen, Skoda sau Seat. Iată că pentru a se diferenţia de confraţii săi, Audi A3 va primi un nou sistem numit COD şi care se traduce Cylinder on Demand.

Acest sistem permite deactivarea a doi cilindri ai motorului, cei cu numărul doi şi trei, atunci când acest lucru este posibil. Cel mai des la viteze de până la 70km/h, când se rulează în gol, sau, în regim urban la semafor şi în ambuteiaje. Potrivit inginerilor acest sistem ar putea salva până la un litru /100km de carburanţi. Mai mult de atât, nu este exclus ca odată cu versiunea de facelift noua motorizare să fie şi mai puternică, ajungând la 190 de cai putere.

În imaginile video de mai jos, puteţi vedea cum funcţionează unitatea de 1.4 litri dotată cu sistemul COD, principiul este acelaşi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ