Audi ia piața cu asalt, având în calendar 20 de lansări până la finalul anului 2018, și un total de 11 SUV-uri noi până la final de 2019, unele dintre aceste modele fiind noi generații ale modelelor existente, iar altele absolut noi, precum Audi Q4, Audi Q8 și Audi e-tron.

Producătorul german Audi, intenționează să-și crească vânzările modelelor de vârf de gamă cu 50%. Acest lucru înseamnă mașini mai scumpe pe drumuri și marje de profit considerabil îmbunătățite.

Printre noile modele anunțate de Audi putem se numără:
– Audi Q3 de nouă generație, care va fi lansat până la finalul anului 2018.
– Audi SQ2, versiunea de performanță a lui Q2, va fi lansat până la final de 2018.
– Audi e-tron va fi prezentat în 2018 iar livrările către clienți vor demara în anul 2019.
– Audi Q8 va fi lansat pe final de 2018.
– Audi Q4 va fi lansat în anul 2019.
Modelele Audi Q2 L și Audi Q5 L vor fi lansate exclusiv pe piața din China. Acestea reprezintă versiuni cu ampatament mărit ale modelelor din care derivă, cunoscută fiind pasiunea chinezilor pentru mașini cu ampatament mare, chiar dacă e vorba despre SUV-uri compacte.

Într-o perspectivă pe terment lung, Audi intenționează să lanseze în anul 2021 primul său model autonom, automobil care va deriva din conceptul Audi Aicon.

Ținta celor de la Audi, în materie de vânzări, este să atingă în 2018 un volum similar de vehicule vândute precum cel de anul trecut, adică 1,87 de milioane de exemplare. Totuți nemții au planuri mărețe, astfel încât până în anul 2025 aceștia vor să livreze circa 800.000 de vehicule electrice pe an.

Toate aceste anunțuri au fost făcute în cadrul celei de-a 129-a adunari generale a conducerii Audi, ocazie cu care conducerea prezintă acționarilor planurile de viitor. La fel informațiile vin la doar o zi după ce în presa germană au apărut articole conform cărora există suspiciuni că, compania Audi ar avea instalate pe modelele sale echipament de trucare a emisiilor, necunoscut până în prezent, folosit pentru unele modele cu motoare V6 TDI.

NICIUN COMENTARIU