Audi înaintează cu noul RS6 Avant! Tehnologie mild hybrid și un motor V8 Bi-turbo de 600 CP

361

După o serie de teasere care au anticipat prezentarea oficială, în ajunul Salonului Auto de la Frankfurt cei de la Audi dezvăluie primele informații și imagini oficiale a noului RS6 Avant!

Cea de-a patra generație a modelului de performanță este echipată cu un motor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum care dezvoltă 600 CP și 800 Nm cuplu motor. La fel este prezent și un sistem mild hybrid, alături de tehnologia cylinder-on-demand pentru o eficiență sporită și un consum mai redus de carburant.

Noul Audi RS6 Avant accelerează de la 0-100 km/h în doar 3.6 secunde, iar pentru exercițiul 0-200 km/h are nevoie de 12 secunde. Viteza maximă este tradițional limitată electronic la pragul de 250 km/h.

Grație sistemului mild hybrid (MHEV), RS6 Avant recuperează până la 12 kW care sunt stocați într-o baterie litiu-ion. Nemții declară că datorită acestui sistem economia de carburant constituie circa 0.8 litri/100 km. Tot aici se adaugă și sistemul cylinder-on-demand care dezactivează 2,3,5 sau chiar 8 cilindri la viteze mici și medii.

Puterea generată de propulsor este gestionată de o transmisie automată cu opt rapoarte care la fel a fost îmbunătățită și primește acum funcția Launch Control.

Audi RS6 primește mai multe moduri de rulare care pot fi alese de șofer, printre care: comfort, auto, dynamic, efficiency, RS1 și RS2. Ultimele două pot fi conficurate individual și activate cu ajutorul butonului RS Mode, situat pe volan.

Livrările noului Audi RS6 Avant către clienți vor începe în luna ianuarie a anului 2020.

NICIUN COMENTARIU