Audi – încă un pole-position în cursa de 24 de ore de la Le Mans

19

Audi – încă un pole-position în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Loic Duval a reuşit să obţină cel mai bun tur cronometrat (3m22.349 în timpul primei sesiuni de calificări de miercuri noapte) pe circuitul de la Le Mans în timpul celor trei sesiuni de calificare pentru cursa de 24 de ore ce se va defăşura în acest wee-kend. Astfel, bolidul Audi cu numărul de concurs 2 va pleca astfel din pole-position în cursa ce va începe sâmbătă la ora 16. Din acest echipaj mai face parte Tom Kristensen, de opt ori câştigător la Le Mans şi Allan McNish, pilotul scoţian celebru din Formula 1 şi cursele de anduranţă.

Şi asta nu e tot! Audi a monopolizat chiar primele trei poziţii ale grilei de start, pentru prima dată din 2002.

Următoarele două locuri pe grila de start sunt ocupate de Audi-ul nr.1 pilotat de echipajul Andre Loterer şi de Audi-ul cu numărul 3 de concurs cu Lucas di Grassi la volan. Echipa Toyota şi-a plasat cele două prototipuri pe locurile patru şi cinci ale grilei de start.

La clasa LMP2, pilotul francez Olivier Pla a reuşit să obţină cel mai bun timp al categoriei pentru prototipul Oak Racing Morgan-Nissan pe care îl piloteză împreună cu Alex Brundle şi David Heinemeier Hanson. La clasa GTE Pro, Stefan Mucke, pilotul Aston Martin-ului Vantage cu numărul 97 părea scăpat în postura de lider al clasei până când timpul său a fost îmbunătăţit în ultimul moment de către Fredereic Makowiecki, pilot al Aston-ului cu numărul de concurs 99. Echipa Corvette s-a chinuit în sesiunile de calificări terminâd cu un timp mai slab cu patru secunde faţă de cel al liderilor Aston Martin. Aston Martin a obţinut cel mai bun timp şi la clasa GTE Am prin intermediul bolidului cu numărul 95 pilotată de echipajul Allan Simonsen/ Kristian Poulsen/ Christoffer Nygaard.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans începe sâmbătă, 22 iunie, la ora 16.00. Va fi difuază integral pe canalul Eurosport.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ