Audi nu mai ţinteşte la BMW ci la Mercedes. Producătorul de automobile din Ingolstadt a declarat jurnaliştilor de la Autocar că lucrează la o nouă suspensie pentru viitoarea generaţie a limuzinei Audi A8, care să asigure un confort sporit şi calităţi dinamice de invidiat.

Cum vor face acest lucru, deocamdată, nu ştim. Dar nu te poţi îndoi de faptul că Audi se va axa mai mult pe confort, iar manevrabilitatea şi sportivitatea sunt oferite la pachet, şi nu invers. Oricât de mult nu ar avansa tehnologiile moderne, oricum aceste două caracteristici nu pot fi puse pe acelaşi cântar, prin urmare inginerii sunt forţaţi să aleagă un compromis. În cazul de faţă, vedem că balanţa se înclină spre confort.

Audi a ales să meargă pe reţeta Mercedes-ului aşa cum S-Class-ul conduce detaşat acest segment, iar A8-ul a fost mai tot timpul în umbra concurenţei dintre BMW şi MB. Lucrurile sunt pe cale să se schimbe însă, mai ales că Audi va fi şi cel mai proaspăt jucător în această ligă şi vine cu motorizări noi şi dotări high-end.

Nu se cunoaşte cum va arăta noul flagman Audi, dar vocile din culise susţin că designul limuzinei va fi puternic influenţat de conceptul Prologue, de unde va împrumuta şi câteva tehnologii de viitor, inclusiv sistemul semi-autonom.

NICIUN COMENTARIU