Începutul anului 2019 a fost bogat în declarații de la producătorul german de automobile Audi. Atunci nemții au promis că vor extinde gama de versiuni plug-in hybrid pentru modelele Q5, A6, A7 și A8. Acum, constructorul vine cu informații detaliate despre varianta PHEV a SUV-ului Q7.

Denumirea comercială a viitorului model electrificat este Q7 60 TFSI e quattro. Acesta va fi echipat cu un sistem de propulsie alcătuit dintr-un motor V6 de 3.0 litri volum și un motor electric. Puterea totală a sistemului hybrid va număra 449 de cai putere și 700 Nm. Același sistem PHEV va fi prezent și în cazul lui A8 L 60 TFSI quattro.

Puterea generată va fi gestionată de o cutie automată cu opt trepte și de sistemul de tracțiune integrală quattro.

Din păcate, reprezentanții companiei Audi nu oferă și detalii la capitolul dinamică, cu privire la noul Q7 60 TFSI e quattro. Cu toate acestea, potrivit informațiilor apărute în presa internațională, SUV-ul plug-in hybrid va fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în circa 6 secunde, în timp ce viteza maximă se va opri în dreptul valorii de 241 km/h.

Motorul electricva fi alimentat de la o baterie cu capacitatea de 17.3 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie electrică de până la 40 de kilometri.

NICIUN COMENTARIU