Segmentul modelelor compacte este la fel de popular precum cel al SUV-urilor. Astfel marii giganți constructori de automobile se angajează într-o nouă cursă, acolo unde germanii ocupă pozițiile de frunte.

Astfel compania Audi, declară că în aceste momente dezvoltă noua generație a modelului A3. Compacta dezvoltată de nemți va primi un design complet revizuit, tehnologii moderne preluate de pe SUV-ul Q3 și o gamă de motorizări cu sistem micro-hybrid. Totodată, noul A3 va miza pe versiunea îmbunătățită a arhitecturii MQB a grupului Volkswagen.

Conform surselor apropiate companiei, viitorul A3 va sta la baza unor versiuni noi de modele. Pe lista nemților se află o variantă cross menită să umple golul rămas între Q2 și Q3. Proiectul a fost botezat Cityhopper, iar vocile menționează că varianta de serie va fi echipată cu un sistem de tracțiune integrală.

Plus la toate, noua generație A3 va sta la baza unui „coupe cu patru portiere”. Altfel spus, producătorul din Ingolstadt pregătește un rival pentru Mercedes-Benz CLA și pentru viitorul BMW Seria 2 Gran Coupe.

Aceleași surse spun că versiunea va fi lansată abia în anul 2021, întrucât producătorul german se confruntă cu o serie de „blocaje în departamentul de dezvoltare”.

Noua generație Audi A3 va fi prezentată în cursul anului curent, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care își deschide porțile în luna septembrie.

NICIUN COMENTARIU