Chiar dacă nu se știe care va fi viitoarea soartă a modelului R8, Audi publica la finalul anului 2018 o serie de imagini cu viitorul R8 facelift. Vehiculul de performanță prezintă modificări estetice, un motor mai puternic și o suspensie îmbunătățită.

Acum, constructorul din Ingolstadt anunță versiunea R8 V10 RWD! Aceasta pare a fi o continuare a lui  R8 RWS (Rear Wheel Series) asamblat în doar 999 de exemplare.

Reprezentanții constructorului susțin că noua versiune va primi un splitter nou, alte elemente de protecție pentru prizele de aer și un difuzor redesenat. În versiunea de bază, pragurile laterale și difuzorul vor fi finisate în culoarea neagră.

La fel, clienții vor putea opta pentru pachetul Carbon Styling pentru versiunea Spyder, iar culoare de caroserie Kemora Gray va putea fi comandată atât pe Coupe, cât și pe Spyder.

La capitolul interior, sportcar-ul german se laudă cu scaune sport îmbrăcate în piele și Alcantara și, logo-ul RWD situat în partea dreaptă a planșei de bord.

Audi R9 V10 RWD, este echipat cu o unitate V10 aspirată natural de 5.2 litri volum, care dezvoltă 540 de cai putere și 540 Nm cuplu motor. Acest lucru înseamnă cu 80 CP mai puțin decât varianta echipată cu sistemul de tracțiune integrală quattro.

Puterea generată va fi transmisă excluziv punții spate cu ajutorul unei transmisii automate S Tronic cu șapte rapoarte. Astfel, R8 V10 RWD, va fi capabil să accelereze de la 0-100 km/h în doar 3.7 secunde în cazul versiunii Coupe, sau 3.8 secunde în varianta Spyder.

Noul versiune se va comercializa începând cu prima jumătate a anului 2020, iar prețul de pornire pentru R8 V10 RWD Coupe pe piața din Germania va fi de 144.000 de euro. Versiunea Spyder are un preț de start de 157.000 euro.

NICIUN COMENTARIU