La finele lunii iunie, compania Audi publica primele imagini și detalii cu referire la noul Q7 facelift. Celebrul SUV din Ingolstadt a primit o serie de îmbunătățiri estetice, un interior nou cu elemente preluate de la cele mai noi modele din gamă și o serie de motorizări revizuite.

Acum, Audi oferă primele informații despre versiunea de performanță SQ7 TDI facelift. SUV-ul constructorului german mizează pe motorul diesel V8 Biturbo de 4.0 litri volum, capabil să dezvolte 435 de cai putere și 900 Nm! De asemenea, SUV-ul de performanță este echipat și cu un compresor electric, tehnologie utilizată „pentru a elimina fenomenul de turbo lag”.

Resursele motorului diesel sunt gestionate de o cutie automată cu opt rapoarte și un sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, Audi SQ7 TDI facelift accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde, aceeași valoare fiind trecută și pe fișa tehnică a lui SQ8 TDI. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Pentru un consum de carburant redus, Audi a echipat SQ7 TDI facelift și cu un sistem mild-hybrid la 48V. Consumul mediu mixt anunțat de nemți, variază în limitele de 7.4 și 7.6 litri/100 de kilometri.

Pentru un comportament dinamic îmbunătățit, SQ7 TDI facelift va fi echipat cu un sistem de direcție integrală, cu un diferențial sport și cu bare stabilizatoare active. Sistemul de frânare dispune de discuri cu diametrul de 400 de milimetri pe față, respectiv 370 de milimetri pe spate.

La nivel estetic, designerii au ales o grilă frontală modificată, jante cu diametrul de 20 de inch și patru terminații pentru sistemul de evacuare. Interiorul lui SQ7 TDI facelift a primit scaune sport și accesorii din aluminiu sau fibră de carbon.

În Germania, listele de comenzi vor fi deschise în următoarele zile, prețul de pornire fiind de 94.900 de euro!

NICIUN COMENTARIU