Audi versus BMW, tracțiune spate versus tracțiune integrală, sunt comparațiile cele mai frecvent întâlnite în ultimul timp pe rețelele de socializare și în general, în mediul virtual. Iată că odată cu lansarea celui mai nou model RS5 Coupe de la Audi, a venit și un test de accelerare dintre cele două.

Echipat cu un motor V6 de 2.9 litri, turbo-aspirat, Audi RS5 Coupe se prezintă la start cu o rezervă de 450 de cai putere și 600 Nm de cuplu motor. Ajutat de sistemul de tracțiune integrală Quattro, coupe-ul din Ingolstadt accelerează de la zero la 100km/h în 3.9 secunde și este astfel favoritul acestei curse de drag racing, organizate de băieții de la Cars.co.za. Concurentul cel mai apropiat al lui RS5, a fost ales BMW-ul M4, în versiunea Competition Package, care vine echipat cu un motor de 3.0 litri volum și 450 de cai putere.

Bavarezul are numai 550 Nm de cuplu motor și toată puterea motorului este transferată exclusiv punții spate și bineînțeles are un timp de accelerație mai lent, de 4.0 secunde, adică o diferență de 0.1 secunde. Spre deosebire de un M4 obișnuit, varianta CP aduce suspensia adaptivă M, un alt sistem de evacuare, frâne mai bune, acel plus de 20 PS față de modelul de 431 PS și scaune sport mai profilate.

Singurul lucru care avantajează BMW-ul și care ar putea înclina balanța în favoarea lui este masa totală a mașinii. M4 Competition Package cântărește 1.500 de kg în timp ce RS5 Coupe 1.620 de kilograme.

Și cine credeți că va câștiga cursa?

NICIUN COMENTARIU