Nu știm cum s-a ajuns la asta, dar se pare că grupul VAG a admis un concurent interior pentru cel mai rapid SUV de pe planetă, modelul Lamborghini Urus.

Iar concurentul acestuia nu va fi altul decât Audi RSQ8, versiunea de top a lui Q8, echipată cu același motor motor care animează SUV-ul celor de la Lamborghini. V8-ul de 4.0 litri twin-turbo livrează circa 642 de cai putere în versiunea italienilor, însă sunt prea puține șanse ca grupul VAG să accepte aceeași rețetă și pentru Audi.

Iată de ce, se presupune că noul RSQ8 va folosi trenul de propulsie care îl aseamănă mai mult cu Porsche Panamera Turbo S E Hybrid. Adică un V8 de 542 de cai putere, asistat de un motor electric de 134 de cai putere, alimentat de o baterie lithium-ion.

Puterea totală ar putea fi cam aceeași ca și a lui Urus sau chiar mai mult, însă livrată diferit și din surse diferite, la care se adaugă și o masă totală mai mare.

Bineînțeles că și prețul de achiziție al viitorului Audi RSQ8 va fi mult mai accesibil față de un Lamborghini Urus. Ori dacă nu semnificativ, atunci cel puțin ”mai ieftin”.

NICIUN COMENTARIU