Testele specialiştilor americani de la EPA (Environmental Protection Agency) au demonstrat că Volkswagen şi Audi au utilizat instrumente de certificare „defecte” în cazul a mai bine de 400.000 de automobile, prezentând date eronate la testele de emisii nocive. 

Software-ul cu pricina se face de vină în cazul mai multor modele, cum ar fi Volkswagen Beetle, Golf, Jetta, Audi A3 dar şi Volkswagen Passat de generaţia 2014 şi 2015. Toate vehiculele menţionate mai sus vin echipate cu unitatea în patru cilindri turbo-diesel care, atenţie, utiliza un program special, capabil să detecteze testele EPA, iar în acest caz era automat activată „protecţia” iar motorul funcţiona în parametrii special setaţi pentru a oferi rezultatele înscrise în fişa tehnică.

Doar că imediat ce se depăşea această etapă, maşinile reveneau la „normal” iar cantitatea de emisii nocive creştea considerabil! Mai mutl de atât specialiştii de la EPA susţin că acest software era capabil să detecteze orice astfel de test, pentru ca ulterior, după ce se vedea „liber” să depăşească limitele declarate cu până la 40 de ori mai mult!!!

În condiţiile actuale şi potrivit legilor în vigoare de peste ocean, EPA poate pretinde daune în sumă de 37.500, iar în cazul celor 482.000 de automobile suma se ridică la peste 18 miliarde de dolari!

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ