Compania Audi sistează pe un termen nedefinit vânzările crossover-ului de performanță SQ5 pe piața din Europa. Decizia luată vine ca efect al noului ciclu de măsurare a emisiilor nocive WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), căruia modelul nu a putut să-i facă față, anunță publicația Autocar cu referire la surse apropiate producătorului.

Normele care reglementează consumul maxim de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon, vor intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2018. Toate mașinile comercializate după această dată, sunt obligate să respecte aceste norme. Probabil, producătorul din Ingolstadt are nevoie de ceva timp pentru ajusta crossoverul SQ5 sub noile cerințe, precum și de a livra modelul de la uzina din Mexic, în Europa, astfel încât nu se cunoaște pe cât timp este sistată vâzarea automobilului.

Totuși cei de la Audi, susțin că deja și-au îndeplinit planul de vânzări a modelelor pentru anul 2018, rămânând doar cu un tiraj mic de crossovere stocate la depozit.

Amintim că în urma noului ciclu de măsurare a emisiilor nocive WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), au avut de suferit și cei de la BMW, care au sistat asamblarea modelelor M3, M5 și variantei de top al lui Seria 7 care poartă denumirea de M760Li xDrive. La fel și cei de la Mercedes planifică să renunțe la motoarele V12 și să le înlocuiască cu sisteme de propulsie hybrid.

NICIUN COMENTARIU