Compania Audi, deja de câțiva ani declară că ar vrea să reînvie vechiul său brand Horch, care poartă numele fondatorului companiei Audi, August Horch. Totul pentru a intra în clasa limuzinelor de lux și a-i face concurență lui Mercedes-Maybach.

În cadrul Adunării generale anuale a acționarilor, conducerea Audi a confirmat că planifică ”extinderea gamei modelului A8 pentru a proiecta o versiune nouă, cu mult mai luxoasă și prestigioasă”. Din păcate fără a povesti multe detalii.

Informațiile despre faptul că Audi ar putea reînvia brandul Horch în următorii ani, au apărut încă în toamna anului 2018. Atunci se declara că constructorul nemțesc va produce mașini exclusive de lux, iar primul vehicul care urmează să poarte logo-ul Horch, ar fi limuzina Audi A8. Noile modele ale sub-brand-ului vor fi echipate cu cele mai potente motoare și vor oferi un interior care va redefini luxul în plină măsură.

Diferite surse, din anturajul producătorului german, declară că la baza viitorului model Horsch, ar sta modelul A8L. Limuzinele exclusive se vor echipa cu motoare modificate V8 Twin-turbo, sau W12 de 6.0 litri volum, care le putem găsi pe Bentley Continental GT.

Se zvonește că Audi au luat decizia de a reînvia brandul Horch, după ce rivalul său Mercedes, a lansat noi modele Maybach, care se bucură de un mare succes pe piață.

Amintim că, brandul Horch a activat începând cu anul 1904 până în 1942, unindu-se în anul 1932 cu Audi, DKW și Wanderer și formând concernul Auto Union, logo-ul căruia au stat celebrele patru inele. Necătând la faptul că marca Horch în anii 1930 producea vehicule prestigioase de lux, compania a început să aibă mari dificultăți după ce Auto Union a trecut în proprietatea Daimler-Benz. Într-un final a fost luată decizia de a închide compania Horch, care între timp devenise nerentabilă.

NICIUN COMENTARIU