Presa auto scrie tot mai des în ultimul timp despre problemele celor de la Mercedes în materie de confruntare cu dificultăți la capitolul respectării testelor de emisii. Mai devreme am scris că Mercedes este suspectată că ar fi folosit un dispozitiv pentru trucarea emisiilor pentru modelul C-Class și G-Class, și oată că iar apar noi informații asupra cazului.

Potrivit puvlicației Bild, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a descoperit la motoarele Mercedes-Benz tocmai cinci tipuri de software ilegal pentru trucarea emisiilor, în urma activității cărora fiind afectate aproximativ un million de vehicule.

Un purtător de cuvânt al grupului Daimler a evitat să comenteze informația și a spus că au compania are o comunicare transparentă cu autoritățile germane.

Amintim că, mai devreme cei de la Mercedes au negat că vreun tip de software folosit de ei și descoperit de KBA ar încălca legislația. CEO-ul Daimler, Dieter Zetzche, urmează să aibă o întânire oficială cu ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, pentru a discuta pe tema motoarelor diesel și a clarifica situația în vederea acuzațiilor aduse.

NICIUN COMENTARIU