Bentley a catalogat interiorul noului Flying Spur drept „cel mai complicat din istorie”!

229

Compania Bentley a povestit despre crearea interiorului noului Flying Spur, pe care l-a numit drept cel mai complicat din istoria sa. Pentru prima dată în industrie, panourile portierelor auto sunt decorate cu inserții din piele texturată tridimensională, iar învelișul întregului salon este brodat cu peste trei kilometri de ață.

Pentru confecționarea salonului noii generații Bentley Flying Spur sunt angajate 141 de persoane. Acestea se ocupă de coaserea a 350 de bucăți de piele pentru care se folosesc peste trei kilometri de ațe, ca într-un final să fie decorate cu 60 de elemente unice.

Britanicii folosesc pentru tapițerie piei de tauri nord-europeni. Pielea este cumpărată de la companiile ce activează în industria cărnii, furnizprii fiind în mare parte din zonele cu climă moderată, acolo unde pielea prezintă mai puține defecte.

Clienții companiei au oportunitatea de a alege personal culoarea salonului viitorului vehicul. În ofertă sunt disponibile 14 variante de piele și 23 de tipuri de cusături.

Volanul sedanului de lux este unul dintre cele mai complicate elemente ale interiorului mașinii, fiind tapițat doar manual. Maestrul folosește peste cinci metri de ațe, care trec prin 352 de găuri, pentru a obține în cele din urmă 168 de cusături încrucișate. Procesul durează circa trei ore și jumătate.

În producție se folosesc ace speciale, iar mișcările specialistului sunt atât de complexe încât nu pot fi reproduse de nici o mașinărie. La asamblarea celor patru scaune se cheltuie circa 12 ore, iar logo-urile brodate pe banchete sunt alcătuite din 5.102 cusături.

NICIUN COMENTARIU