Pentru că își dorea să aibă propria ediție specială, un om de afaceri din Orientul Mijlociu și-a permis acest lux de a comanda celor de la Bentley cinci mașini unicate.

Toate cele cinci modele Bentayga au fost individualizate de către maeștrii diviziei Mulliner. Botezată ”Pearl of the Gulf” ediția specială a primit și numerotarea respectivă, iar pe lângă asta o serie de îmbunătățiri de ordin estetic care să satisfacă cerințele clientului. Iar denumirea, după cum v-ați dat probabil bine seama, este dedicată tradiției pe care Golful Persic o are în recoltarea perlelor.

Pentru început, caroseria este acoperită cu o nuanță unică, iar accentele arămii și jantele bicolore subliniază accentul pus pe eleganță. Interiorul este tapițat cu pielea ce imită interiorul unei stridii, ornamente din lemn de eucalipt, cusături contrastante și broderii de aur și bineînțeles nu lipsește ceasul Breitling cu diamante din centrul bordului.

Printre dotările speciale ale acestei ediții „Pearl of the Gulf” se mai numără și safe-ul din aluminiu, montat în consola centrală, un set de covorașe din lână naturală și desigur ornamentele Mulliner.

În ce privește motorizarea, omul de afaceri a ales vârful de gamă, W12 de 6.0 litri twin-turbo care livrează în jur de 608 cai putere și 900 Nm de cuplu motor, gestionați de sistemul de tracțiune integrală.

NICIUN COMENTARIU