Bentley Bentayga ar putea primi o motorizare DIESEL împrumutată de la Audi!

37

Într-un interview acordat presei, inginerul-şef Bentley a confirmat pentru jurnalişti că noul lor SUV Bentayga, va putea fi echipat şi cu o motorizare diesel în viitorul apropiat. Deşi nu au fost comunicate datele tehnice ale noului propulsor, se ştie că acesta va folosi tehnologiile e-turbo, ce vor debuta în premieră pe cel mai performant Audi Q7 de serie. 

Cel mai probabil că acesta va fi un V8 de 4.0 litri modificat corespunzător pentru a putea găzdui noile tehnologii. Zvonurile neconfirmate indică un total de 435 de cai putere şi în până la 1.000 de Nm cuplu motor. Motorizarea ar urma să fie prezentată întâi de toate pe SUV-ul Audi SQ7, în următorii ani, urmând ca mai târziu să fie introdusă şi pe lista celor de la Bentley.

Nu este exclus faptul că în caroseria lui Bentayga, diesel-ul ar putea produce mai multă putere, menţinându-şi astfel statutul de maşină luxoasă şi performantă, însă chiar şi aşa, ambele modele se vor putea lăuda cu un consum de carburanţi redus dar şi o dinamică de invidiat. Performanţe obţinute şi prin prisma excluderii fenomenului de turbo-lag!

Până una alta, aşteptăm ca şi în Moldova să ajungă două exemplare Bentley Bentayga, sub capota cărora va fi instalat monstruosul W12 de 6.0 litri, ce produce un total de 608 cai putere şi 900 Nm de cuplu motor!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ