Bentley confirmă producţia unui nou sportcar dar şi a unui crossover!

26

Constructorul britanic Bentley a dezvăluit recent jurnaliştilor că intenţionează să lanseze pe piaţă un nou sportcar, dar şi un SUV de dimensiuni compacte. Acesta se va poziţiona pe o treaptă inferioară modelului Bentayga, iar comparativ cu rivalii săi, va fi mai mic în dimensiuni decât un Porsche Cayenne dar mai mare decât un Macan!

Doar că, cei intrigaţi de planurile de viitor ale companiei, trebuie să afle că noul SUV nu va debuta prea curând, ci mai aproape de anul 2020. Veştea bună  legată de acesta este faptul că noul crossover va utiliza o bună parte din tehnologiile şi şasiul lui Bentayga iar acest lucru îl face pretabil pentru adoptarea propulsorului W12 de 6.0 litri, turbo-aspirat. Însă până la vârful de gamă, SUV-ul va fi echipat cu motoare V8 dar şi propulsoare diesel.

În ce priveşte sportcarul, acesta urmează a lua naştere din conceptul EXP10 Speed Six concept prezentat anterior la Salonul Auto de la Geneva, însă din ce se ştie acesta va debuta după lansarea crossoverului, astfel că avem de aşteptat ceva timp. Se pare că Bentley se va axa mai mult pe modelele din clasa vehiculelor de teren, iar primul concept al acestuia ar putea fi expus în următorii doi ani.

Compania britanică îţi pune mari speranţe în noile modele şi prognozează să atingă cifra de 25.000 de modele construite anual.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ