Companiile Jaguar Land Rover și BlackBerry au semnat recent un contract de parteneriat, pe un termen de câțiva ani. În cadrul acestei colaborări compania canadiană îi va ajuta pe britanici în dezvoltarea sistemelor electronice pentru automobile.

Primul proiect comun va fi un nou sistem multimedia de nouă generație. Noile tehnologii dezvoltate comun, se vor baza pe sistemul de operare QNX. La fel, pe lângă acestea se va folosi ți complexul de securitate și protecție a datelor, dezvoltat de BlackBerry, care a primit denumirea Certicom.

Ca urmare a contractului de parteneriat semnat, BlackBerry a format un grup special de ingineri, care se vor ocupa excluziv de proiectele Jaguar Land Rover.

Amintim că modelele recente ale producătorului Jaguar Land Rover, folosesc sistemul multimedia InControl. Acesta a fost proiectat de britanici de sine stătător, cu sprijinul proprietarilor din India.

Jaguar Land Rover, nu este prima companie care utilizează sisteme multimedia produse de compania BlackBerry. În anul 2015, Ford a prezentat sistemul de infotainment SYNC 3, realizat pe baza sistemului de operare QNX.

NICIUN COMENTARIU