Compania BMW a prezentat în cadrul celei mai mari expoziții europene de tehnică specială RETTMobil șase automobile destinate serviciilor de urgență. Printre acestea se numără: un SUV de serviciu pentru pompieri, o ambulanță construită pe baza modelului X3 de ultimă generație și un MINI destinat ofițerilor de poliție.

Crossover-ul BMW X3, pregătit pentru pompieri, este dotat cu girofare la nivelul acoperișului, grilei radiatorului și ușei portbagajului. La fel, acesta are în dotare antene care recepționează semnalului GPS și TETRA, o priză de 230 volți, un aparat de alimentare a gadgeturilor și un extinctor special.

SUV-ul este echipat cu un propulsor diesel de 2.0 litri volum, iar în lista de opțiuni se regăsesc dotări precum un sistem de climatizare trizonal, blocuri optice LED adaptive din față, un sistem de navigare și un head-up display.

Vehiculele de ambulanță sunt reprezentate de două modele diesel cu tracțiune integrală: BMW X3 și 2-Series Gran Tourer. Ambele mașini sunt echipate cu girofaruri și transmițătoare radio digitale. Totodată, Seria 2 Gran Tourer, oferă o podea extensibilă în portbagaj, o plasă metalică care separă portbagajul de salon și o stație de alimentare pentru două acumulatoare.

Totul ce trebuie să știm despre MINI-le polițienesc, este faptul că acest vehicul special este construil la baza modelului de performanță John Cooper Works care este echipat cu un motor ce oferă 231 de cai putere. Astfel infractorii vor scăpa cu greu de oamenii legii.

NICIUN COMENTARIU