Cu puțin timp în urmă oficialii BMW își lăudau motoarele diesel și declarau sus și tare că nu vor renunța la acestea. Acum însă, constructorul bavarez anunță un recall a circa 1.2 milioane de unități echipate cu un propulsor pe motorină.

Defapt, povestea începe încp din luna august. Atunci cei de la BMW au spus că vor verifica la capitolul tehnic circa 480.000 de unități diesel din Europa și Asia. Cauza principală fiind o problemă la sistemul de recirculare a gazelor în urma arderii în galeria de admisie.

La moment, oficialii producătorului german precizează că defecțiunea poate provoca incendii ”în cazuri extrem de rare”. Între timp, specialiștii BMW au continuat investigațiile pe marginea acestui subiect și au decis să extindă campania de rechemare a mașinilor cu motoare diesel. De această dată este vorba de circa 1.2 milioane de vehicule.

„Grupul BMW a analizat cazuri individuale care nu erau incluse în campaniile tehnice inițiale. Aceste cazuri individuale nu prezintă un risc semnificativ pentru clienții noștri. Cu toate acestea, Grupul BMW a decis să reducă chiar și acest risc minor prin extinderea campaniilor tehnice”, menționează BMW în comunicatul său de presă.

În comparație cu recall-ul de la sfârșitul verii, acum vor fi verificată o gamă mai extinsă de modele produse între august 2010 și august 2017.

BMW nu a concretizat care sunt modelele afectate de extinderea campaniei, însă cu ocazia anunțului din luna august a precizat că pe listă se regăsește BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7, X3, X4, X5 și X6 echipate cu motoare diesel în 4 și 6 cilindri.

NICIUN COMENTARIU