BMW celebrează 35 de ani a modelului M5 printr-o versiune specială cu finisaje aurii și peste 600 CP!

412

Compania BMW, deja tradițional, celebrează aniversarea modelului M5 în fiecare cinci ani, printr-o versiune specială. De această dată se împlinesc 35 de ani de la lansarea primului model M5. Astfel constructorul bavarez lansează varianta BMW M5 Edition 35 Years.

Vehiculul aniversar are la bază modelul BMW M5 Competition și vine echipat cu același motor V8 Bi-turbo de 4,4 litri volum, capabil să ofere 617 CP și 750 Nm. Grație acestor indici de putere, sedanul de performanță accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 3,1 secunde și poate ajunge la 200 de km/h în doar 10,8 secunde.

La exterior, M5 Edition 35 Years este unic în special datorită culorii sale gri metalic închis, numită II Frozen BMW Individual. Modelul este încălțat cu jante din aliaj M de 20 de inch, finisate într-o nuanță gri grafit.

La interior, observăm o pereche de scaune sport M, tapițate în piele neagră Merino BMW Individual, cu cusături contrastante bej. Ceea ce iese cu adevărat în evidenta este, însă, structura din aluminiu și carbon anodizat (auriu) de pe consola centrală și de pe interiorul portierelor.

Nu lipsește nici instrumentarul digital de bord cu diagonala de 12.3 inch, care are ca pereche un display central de 10.3 inch, pe care l-am văzut pentru prima dată pe modelul X5 și pe Seria 8. Schimbările la interior sunt completate de plăcuțele speciale de pe interiorul portierelor și de pe consola centrală, pe care aplicată inscripția „M5 Edition 35 Jahre”.

Toate cele 350 de exemplare ale acestei ediții limitate M5 vor fi echipate, în standard, cu pachetul Executive și M Driver. Din primul fac parte sistemul de inchidere automată a portierelor, parasolare automate pentru geamurile dorsale, scaunele frontale ventilate și cu masaj sau sistemul de climă automat pe patru zone.

Cat despre pachetul M Driver, acesta ajută la ridicarea limitei electronice a vitezei maxime de la 250 la 304 de km/h! Plus la asta, producătorul german oferă și un voucher la Școala M Driver și la Centrul BMW Performance, fie în Spartanburg, fie în Thermal.

Dintre cele 350 de exemplare, 35 de unități M5 Edition 35 Years vor ajunge în Statele Unite. Prețul de pornire, cu tot cu taxe, fiind de 128.995 de dolari. În Europa, acest model se comercializează la un pret de 141.240 euro.

NICIUN COMENTARIU