Caracteristic separatiștilor, la începutul săptămânii, portalul gagauz.info a publicat o înregistrare video, care a stârnit multe controverse în societate. Un polițist, era acuzat că nu i-a vorbit în rusă, unui bărbat în vârstă de 29 de ani care potrivit legii, este obligat să cunoască limba de stat.

Ulterior, știrea făcută de minoritățile din sud a degenerat într-un scandal de proporții iar MAI-ul și INP-ul au dat dovadă de faptul că știu cum să țină sub control o astfel de situație și, foarte strategici, au ripostat, treptat, până când ”inamicii” s-au retras.

Astăzi însă, mulțumită reporterilor de la deschide.md, aflăm mai multe despre Maxim, rebelul în vârstă de 29 de ani, care la volanul unui Seria 5 cu numere de Bulgaria, înregistrat pe o femeie, a reușit să le facă multe bătăi de cap polițiștilor, cu numeroase încălcări ale RCR și chiar, prins beat la volan!

Mai jos, vedeți și portofoliul de ”medalii” obținut de cavalerul bulgaro-gagauz, care pe al său cal neînfricat, a reușit ca nimeni altul să demonstreze că moldovenii pot fi solidari când vine vorba de limba română și de apărarea valorilor naționale.

Pe scurt, istoria a fost cam asta:

„Șoferul BMW-ului se deplasa prin localitate cu aproape 70 km/h, iar după ce a fost tras pe dreapta de către un echipaj de patrulare, după cum vedeți și din imagini, aceștia au vorbit din start cu el în limba rusă. Cel care s-a apropiat primul de automobil, vocea căruia se aude în înregistrare, este colegul lui Andrei Rotaru. Ulterior, Andrei Rotaru, după ce a văzut că șoferul nu vrea să prezinte actele colegului său, dar și că era pus pe scandal, a coborât din automobilul INP și s-a apropiat de BMW ca să vadă care este situația. Andrei la fel a încercat inițial să-i explice în limba rusă, dar chiar și așa șoferul refuza să le prezinte actele. Apoi, șoferul, după ce i-a provocat pe agenții de patrulare, a scos telefonul și a filmat momentul când Rotaru a zis că nicio lege nu-l obligă să vorbească în limba rusă, asta chiar dacă ei deja îi explicaseră șoferului în rusă. Acțiunile sale au avut drept scop, indimidare și provocare agenților de patrulare, pentru ca aceștia să nu-i întocmească un proces contravențional”, ne-a declarat sursa.”

Poza de mai jos este făcută în momentul când Maxim T., a fost suprins pe străzile orașului din Cimișlia depășind limita de viteză. Anterior, același automobil a fost surpins de radare de cel puțin două ori deplasându-se cu mult peste limita de viteză pe drumurile naționale, însă individul neagă că s-ar fi aflat el la volan.

Maxim T. nu este la prima abatere de la legislație, începând din anul 2010, până în prezent, acesta a reușit să adune în palmaresul său de delicvent, cel puțin 25 de procese verbale, pentru mai multe încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, atât în UTA Găgăuzia, cât și în alte orașe din țară, inclusiv în capitală.

„CV-ul” șoferului buclucaș a început în anul 2010, când a fost prins la Vulcănești când se deplasa pe traseu cu un automobil fără plăcuțe de înmatriculare, pentru care s-a ales cu o amendă. Ulerior, o dată în 2011 și două ori în 2012, Maxim T. a fost penalizat de două ori pentru lipsa poliției de aisgurare, și o dată pentru parcarea în locuri intezise. Cele trei încălcări le-a comis în orașul Vulcănești, UTA Găgăuzia, orașul său natal.

În anul 2013 și 2014, Maxim T. a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere de două ori pe străzile Capitalei, în sectorul Botanica fiind amendat pentru parcare neregulamentară, iar în 2014 în sectorul Râșcani al capitalei, pentru nerespectarea semnelor de prioritate.

În 2015, Maxim T. a mai fost amendat încă o dată pentru încălcarea regulilor de circulație pe străzile din orașul Vulcănești.

Anul 2016, pentru Maxim a fost anul cu cele mai multe încălcări ale RCR, una dintre care a fost și conducerea automobilului în stare de ebrietate. Astfel, trei procese verbale i-au fost întocmite la Comrat pentru lipsa poliției de asigurare, dar și a reviziei tehnice, iar la Vulcănești a fost amendat pentru consumul de băuturi alcoolice.

Tot în 2017, în luna iulie, în orașul Cahul, Maxim T. a fost prins la volan în stare de ebrietate. Cazul a ajuns în judecată, iar magistrații au emis o ordonanță prin care a acesta a fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de trei ani. Însă, nemulțumit de decizie, Maxim T. a contestat-o la Curtea de Apel, iar magistrații de acolo au tărăgănat dosarul, s-ar părea că în mod itenționat, ca mai târziu să o remită către instanța de fond spre rejudecare.

Când dosarul a ajuns de la Curtea de Apel înapoi la instanța de fond, expirase termenul de prescripție a dosarului, fapt care se presupune că l-ar fi secat la buzunar un pic pe Maxim T. Acesta însă și-a redobândit permisul. O practică des folosită pentru a scăpa de pedeapsă…

În anul 2017, „eroul” societății civile a fost o dată amendat pentru depășirea vitezei la Basarabeasca, dar s-a ales și cu o amendă pentru injurie la Cahul.

Ultima amendă pe care a primit-o Maxim T. este cea din data de 12 ianuarie 2019, când a fost surprins cu radarul de un echipaj INP cum se deplasa cu viteză pe străzile orașului Cimișlia, atunci când s-a luat la harță cu agenții de patrulare.

Dacă ați ajuns și la final, aflați că acesta este omul pentru care unii atât de aprig și-au pus fundul la bătaie și au vorbit despre drepturi și abuzuri și mai știu eu ce frustrări. Comportamentul său însă lasă de dorit…

NICIUN COMENTARIU