BMW face publice primele imagini și detalii cu noul M8 Gran Coupe: motor de 4.4 litri volum și 625 de cai putere!

321

BMW continuă să extindă gama de modele M, iar începutul lunii octombrie bucură fanii mărcii cu debutul noului M8 Gran Coupe, oferit inclusiv și în versiunea Competition!

Punctul forte al noului model de performanță îl reprezintă motorul, care deși nu aduce mari noutăți și mizează pe aceeași unitate V8 de 4.4 litri volum, oferă un total de 600 de cai putere și 750 Nm în varianta standard. Totodată, versiunea Competition oferă clienților un spor de 25 de cai putere, astfel că în acest caz motorul generează 625 de cai putere.

Puterea motorului este gestionată de o transmisie automată M Steptronic cu 8 trepte și Drivelogic, dar și de sistemul de tractune integrală M xDrive.

În aceste condiții, M8 Gran Coupe accelerează de la 0 – 100 km/h în doar 3.3 secunde, în timp ce varianta Competition este cu 0.1 secunde mai rapidă.

Bavarezii declară că dinamica modelului sport a fost sporită grație unor modificări aduse la nivelul suspensiei, care poate ajusta setările în funcție de condițiile de drum și este disponibilă standard.

Odată ce este acționat, butonul M Mode, permite șoferului să configureze: motorul, suspensia, direcția, frânarea sau tracțiunea integrală. La fel, cei de la BMW au pregătit și trei moduri de condus predefinite: Default Road, Sport și Track.

Constructorul german va oferi clienților și o versiune de lansare M8 Gran Coupe First Edition care va fi disponibilă în doar 400 de exemplare și va include o caroserie finisată în culoarea BMW Individual Aurora Diamond Green metalizat cu accente Gold Bronze.

În echiparea standard, M8 Gran Coupe include faruri adaptive LED cu BMW Laserlight, head-up display M, scaune M Sport, Driving Assistant şi Parking Assistant.

Noul BMW M8 Gran Coupe va fi prezentat publicului larg în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles care își va deschide ușile în luna noiembrie, iar livrările globale vor începe în aprilie 2020.

NICIUN COMENTARIU