Ambele maşini, atât F12-le de 740 cai putere cât şi M4-ul de 700 CP au numărat suficienţi rivali înfrânţi în sezonul trecut de la Unlim 500. Cu toate astea, niciodată până acum, nu au avut ocazia să se dueleze într-o cursă directă! Şi iată că destinul i-a adus din nou, pe aceeaşi pistă!

Ferrari F12 Berlinetta este pus în mişcare de o bijuterie de motor V12, aspirat natural, capabil să livreze punţii spate în jur de 740 de cai putere şi circa 690 Nm de cuplu motor. Aceste cifre îi permit supercarului italian să accelereze de la zero la prima sută la oră în numai 3.1 secunde! Extrem de rapid!

Iar de cealaltă parte avem un „banal” BMW M4 Coupe, modificat ce-i drept şi dus la Stage 3. Astfel că acum, propulsorul cu şase cilindri în linie şi trei litri volum total de lucru, generează tocmai 700 de cai putere! Şi dacă în versiunea de bază, un M4 este cu o secundă mai lent faţă de F12 Berlinetta, atunci exemplarul de mai sus ar trebui să fie un rival pe măsură!

Diferenţa dintre cele două se limitează la circa 40 de cai putere şi în jur de 100 kg greutate în plus pentru Ferrari. Cu alte cuvinte, sunt foarte apropiate ca şi performanţe tehnice. Rămâne de văzut doar cum se vor descurca la cursa de accelerare Unlim 500?

NICIUN COMENTARIU