La ora actuală pe piață, nu există un alt propulsor diesel cu un volum de 3.0 litri, capabil să producă tocmai 400 de cai putere. Însă pentru tunerul McChip-DKR, acestă cifră este doar un punct de plecare și nu o limită.

Preocupați de a stoarce mai mulți cai putere decât oferă uzina, inginerii acestui atelier german de tuning, vin cu una dintre cele mai atrăgătoare oferte pentru posesorii unui BMW Seria 5 G30, M550d. Sub capota acestor automobile este instalat un propulsor cu șase cilindri în linie, care, ajutat de 4 turbosuflante, dezvoltă 400 PS și 760 Nm de cuplu motor.

Cuplat la transmisia cu opt trepte și cu suportul sistemului de tracțiune integrală xDrive, sedanul bavarezilor accelerează de la zero la prima sută în numai 4.4 secunde și poate atinge o viteză maximă, limitată electronic la 250 kmh.

Și ce fac nemții? Dezvoltă două pachete de îmbunătățiri, Level 1 și Level 2, la un preț super accesibil, care îți transformă sedanul tău de zi cu zi, într-o adevărată torpilă. În primă fază, contra sumei de 1.399 de euro, McChip-DKR îți poate adăuga tocmai 70 PS (știați că în Germania se măsoară puterea motorului în PS și nu CP nu?). Astfel că M550d va avea deja 470 PS și tocmai 850 Nm de cuplu motor! Crește și viteza maximă, la 290 km/h.

Iar ce ne fascinează și mai mult este upgrade-ul Level 2, care aduce, atenție, 515 PS și 865 Nm de cuplu motor! Acest pachet de performanță costă doar 1.678 de euro, o sumă mizeră pentru cineva care își permite un asemenea automobil.

Zi acuma că nu te mai pasionează motoarele diesel?

NICIUN COMENTARIU