Din ziua lansării şi până astăzi chiar, modelul de top a noii Seria 7, BMW M760Li, a fost comparat cu o mulţime de automobile din clase diferite. Săptămâna trecută cu o Skoda Superb, astăzi deja cu Panamera Turbo!

După ce s-a întrecut cu M3, Mercedes S63 AMG sau Audi S8 Plus, jurnaliştii britanici de la Autocar au hotărât să îl pună la încercare într-un duel cu noul Porsche Panamera Turbo. Pentru a aduce o claritate în dezbaterile entuziaştilor auto, care compară aceste două automobile, cei de la Autocar le-au testat în condiţii de drift, drag racing şi condus pe drumurile publice. Că doar astfel sunt exploatate limuzinele nu? 😀

BMW M760Li este echipat cu un motor V12 , Twin-tubo, de 6.6 litri volum, care cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, dezvoltă 610 CP şi 800 Nm cuplu motor. Porsche Panamera Turbo vine să concureze cu un motor mai modest V8, Twin-turbo, cu capacitatea cilindrică de 4.0 litri, capabil să stoarcă 550 CP şi 770 Nm, dar este la fel cuplat la o cutie de viteze automată, cu 8 rapoarte şi dublu ambreiaj.

Deşi Panamera cedează la indicii de putere, aceasta cântăreşte cu 130 kg mai puţin decât sedanul de lux al bavarezilor şi scoate 138 de cai putere la litru volum al motorului, faţă de 93 CP per litru volum, la BMW.

Cum au evoluat ambele modele, aflaţi din materialul video pregătit de publicaţia Autocar, unde veţi afla cine din cele două sportive luxoase, este mai rapidă, mai confortabilă şi mai manevrabilă.

NICIUN COMENTARIU