BMW pregătește un nou SUV compact! Urban X se prezintă drept fratele mai mic al lui X1

233

Atunci când căutăm un SUV în lista de preferințe, printre primele poziții se regăsește constructorul BMW. Asta grație portofoliului generos pe care îl au bavarezii în acest segment. Conform raportului BMW, în prima jumătate a anului, 45% dintre mașinile comercializate au făcut parte din gama X.

Pentru a-și întări poziția pe această nișă a pieții, cei de la BMW mai pregătesc un SUV absolut nou! Conform unor surse apropiate companiei, producătorul german va lansa în curând un frate mai mic al modelului compact X1. Botezat cu numele Urban X, acesta va avea o lungime de circa 4,1. În prezent, cel mai mic SUV din gama nemților este X2, iar lungimea acestuia este de 4.369 de milimetri.

Viitorul BMW Urban X va „împărți” platforma cu actuala generație Seria 1, ceea ce înseamnă că noul SUV va miza pe o structură cu roți motrice față. Cel mai probabil, motorizările vor fi preluate la fel din gama lui Seria 1, în timp ce vocile apropiate companiei spun că am putea vedea atât versiuni plug-in hybrid, cât și o variantă electrică.

BMW nu este singurul producător premium care s-a gândit să vină pe piață cu un SUV destinat orașului. Deși Audi are în gamă modelul Q2, în urmă cu câteva luni, oficialii companiei spuneau că se gândesc să introducă un SUV și mai mic. 

„Să nu fiți surprinși dacă veți vedea mașina în doi sau trei ani, întrucât reacționam rapid la cerințele din piață”, a declarat Bram Schot, oficialul Audi.

Sursă imagine: autoexpress.co.uk

NICIUN COMENTARIU