În era în care goana după calitate nu mai este prioritară, iar prioritar în industria automobilelor este marchetingul, rechemările vehiculelor în service au devenit o practică obișnuită. Însă când recall-ul vizează modelele de performanță e cazul să îl studiem mai minuțios.

Este vorba de modelele M3 și M4, care au fost gândite să meargă tare și să fie exploatate mereu la limită, astfel când ar putea exista o problemă de rang tehnic, producătorul nu ar putea să o neglijeze.

Astfel, BMW este nevoit să cheme în service 2.661 de unități M3 și M4, fabricate în preioada anilor 2016-2017, după ce Aministrația Nașională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA, a descoperit o problemă la nivelul cardaului acestor modele de performanță.

„Legătura dintre cardan și flanșă ar putea să cedeze ducând astfel la o pierdere de propulsie”, se spune în documentul oficial. Dintre cele 2.661 de exemplare afectate, 1.456 sunt M3-uri sedan, 936 de M4-uri Coupe, 269 de M4 Cabriolet și câteva M4-uri GTS.

Campania de rechemare va demara pe 3 decembrie, iar pentru a rezolva problema, inginerii BMW vor trebui să înlocuiască cu totul cardanul și flanșele. Desigur, toate costurile pentru reparații vor fi acoperite de producător. Vestea bună este că până acum nu au fost înregistrate accidente sau altfel de evenimente provocate de aceasta defectiune.

NICIUN COMENTARIU