BMW se aliază cu Apple pentru primile chei digitale auto, păstrate în telefon?

186

Apple tocmai a lansat noul iOS 13.4 în versiunea beta, iar mulți au observat o funcție nouă, CarKey Function. Funcție disponibilă atât pe iPhone cât și Apple watch. Dar la ce folosește?

Viitorul iOS 14 însă, va fi și mai avansat și se pare că va avea o conexiune specială cu BMW, în aceeași funcție CarKey. Astăzi, un smartphone permite să încui și să descui mașina, să pornești motorul și chiar să ”împarți” cheia cu alți utilizatori folosind BMW Digital Key, parte a sistemului BMW Connected.

Iar acesta, potrivit oficialilor, este doar începutul. Deși nimic nu s-a confirmat până acum în mod deschis, se pare că noua aplicație Apple îi va avea pe BMW în calitate de parteneri și primii pe listă cu care să experimenteze.

Noua tehnologie va permite utilizatorilor să încuie/descuie mașina și/sau să pornească motorul prin intermediul rețelei NFC. Și vor putea face asta apropiind smartphone-ul (sau ceasul de mână) de mașină, fără a-l debloca.

Tehnologia CarKey de la Apple, pare să fie rezultatul companiei americane la implicarea grupul Car Connectivity Consortium, din care fac parte mai mulți producători de mașini (peste 100) precum BMW, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Mercedes, PSA, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen și Volvo.

Grupul lucrează deja la a treia generație a sistemului Digital Key 3.0, despre care se spune că ar putea folosi conexiune Bluetooth, ceea ce înseamnă că nici smartphone-ul nu va mai trebui scos din buzunar.

NICIUN COMENTARIU