Segmentul SUV-urilor înregistrează o creștere continuă pe piața mondială. Din acest motiv constructorii sunt nevoiți să renunțe la unele modele pentru a putea face față cererii din acest segment. Recent și cei de la BMW au anunțat că renunță la o nouă generație a modelului Seria 3 Gran Turismo.

Bavarezii își justifică decizia prin faptul că „SUV-urile pun sub presiune anumite segmente. În plus, acestea nu oferă dezavantaje în materie de consum, confort sau comportament dinamic”.

Totuși, reprezentanții BMW mai adaugă că, eliminarea lui Gran Turismo nu va avea un impact major în ceea ce privește volumul vânzărilor la nivelul gamei Seria 3/Seria 4. Conform zvonurilor, Seria 3 GT ar urma totuși să fie produsă însă nu mai devreme de luna iulie 2020.

Necătând la excluderea lui Seria 3 Gran Tursmo, gama de modele din clasa medie a constructorului bavarez va continua să ofere suficiente versiuni precum noua generație a sedanului Seria 3 care a fost prezentată în urmă cu câteva zile în cadrul Salonului Auto de la Paris, break-ul ce debutează anul viitor, iar Seria 4 în versiunile Coupe și Cabrio sunt aștepate și ele să debuteze în anul 2019.

NICIUN COMENTARIU