După ce a şocat lumea întreagă cu un propulsor de 3.0 litri diesel, supra-alimentat cu trei turbine, capabil de performanţe uluitoare, BMW a revenit cu o nouă surpriză. Recent bavarezii au dezvăluit o varianta evoluată a aceluiaşi propulsor, dar care a primit o turbosuflantă în plus, iar numărul acestora a ajuns acum la patru.

Motorizarea în cauză va fi disponibilă deocamdată doar pe Seria 7, în versiunile 750d şi 750Ld xDrive şi promite să revoluţioneze din nou, industria auto, acesta fiind la etapa actuală cel mai puternic propulsor diesel în şase cilindri. Pe foaie, inginerii vorbesc despre un total de 395 cai putere (400 PS) şi 760 Nm de cuplu motor disponibili pe o plajă de turaţii cuprinsă între 2.000 şi 3.000 rpm. Chiar şi de la 1.000 de rotaţii pe minut, şoferul limuzinei se va putea baza pe nu mai puţin de 450 Nm!

Conectat la transmisia automată cu opt rapoarte, un Seria 7 xDrive, poate accelera de la zero la prima sută în numai 4.6 secunde, în timp ce versiunea Long (G12) are nevoie de 0.1 s în plus, adică 4.7 s! Surprizele nu se opresc aici însă, astfel că pe lângă o creştere de putere, inginerii au reuşit să reducă şi consumul de carburanţi cu până la 11%, de la 5.9 la 5.7 litri la sută, în regim mixt.

În Europa, noile modele, vor putea fi comandate începând cu luna iulie a acestui an!

BMW-Diesel-1 BMW-Diesel-2

NICIUN COMENTARIU