Motoarele diesel au început a avea parte de mult feedback negativ imediat după scandalul Dieselgate, stârnit de Grupul Volkswagen în urmă cu câțiva ani. Acum, tot mai mulți constructori decid să nu mai dezvolte motoarele pe motorină sau chiar să refuze la acestea complet. Însă nu e și cazul celor de la BMW!

Oficialii mărcii bavareze sunt de părere că motoarele diesel pot exista în continuare alături de cele pe benzină și de sistemele de propulsie electrice. În timpul conferinței de presă din cadrul Salonului Auto de la Paris, directorul de producție BMW, Klaus Froehlich, a declarat că BMW investește în continuare în dezvoltarea propulsoarelor alimentate cu motorină. Acesta a accentuat că ”BMW are în portofoliu unele dintre cele mai bune motoare diesel disponibile în acest moment” și că ”au cele mai mici emisii din industrie”.

Froehlich a mai adăugat că ”în următorii ani, motoarele diesel din ofertă vor oferi mai puține variante de putere” făcând referire la propulsorul de 3.0 litri volum care este în acest moment disponibil în configurații cu una, două sau patru turbine.

Cât despre motorul de 3.0 litri volum, turbo diesel cu patru turbine întâlnit pe modele precum M550d xDrive, acesta va avea un viitor nesigur. Totul din motiv că e extrem de complicat să-l modifici pentru a respecta normele tot mai drastice care urmează a fi impuse.

Klaus Froehlich, insistă și promite că restul motoarelor diesel din gamă, fie cu patru sau cu șase cilindri sunt în siguranță pentru moment și urmează a fi oferite pe gama de modele BMW.

În altă ordine de idei, BMW nu a decis încă dacă în SUA va face disponibilă varianta diesel a noului BMW X5. Pentru moment, noul model poate fi comandat de către americani în variantele xDrive 40i și xDrive 50i echipate cu motoare pe benzină. O variantă cu sistem de propulsie hibrid va fi disponibilă începând cu anul 2021.

NICIUN COMENTARIU