Visul multor iubitori de BMW și poate cel mai îndrăzneț proiect al bavarezilor, marele X7 a fost văzut din nou în probe. Prototipul rămâne în continuare camuflat, însă chiar și așa se pot întrezări trăsăturile caracteristice ce îl leagă de conceptul X7 iPerformance, văzut anterior la Geneva.

Designul controversat al conceptului nu a fost anulat ci dimpotrivă ajustat la actualitate și reține în continuare elementele care l-au consacrat, grila frontală enormă, formată din cele două nări, farurile subțiri și alungite, dar și bara față cu prize de aer grandioase. Privit din lateral însă, involuntar își apar asociațiile cu un X5 de dimensiuni mai mari, având oglinzi retrovizoare ”normale” și mânelere portierelor cu care ne-am obișnuit deja la BMW.

Se poate vedea clar că accentul este pus pe confortul pasagerilor din moment ce și portierele spate par a fi destul de mari, o soluție pentru a facilita accesul pe banchetă. Posteriorul mai amintește ușor de conceptul X7, poate doar datorită stopurilor care se întind până la spațiul dedicat plăcuțelor cu numere de înmatriculare. În rest, nimic ieșit din comun, chiar și bara spate ce încadrează finalele dreptunghiulare ale sistemului de evacuare, este asemănătoare cu cele ale modelelor de serie de la BMW.

Bavarezii au promis că noul lor SUV, care va concura cu Range Rover și Mercedes-Benz GLS, va debuta anul acesta, însă nu au precizat când mai exact. Rămâne de așteptat și de văzut dacă X7 se va ridica la nivelul așteptărilor sau nu.

 

NICIUN COMENTARIU