Brandul britanic Lister, a arătat supercarul său de 1.000 de cai putere

127

Compania britanică Lister Cars, ce se specifică pe producerea supercarurilor retro, a prezentat coupe-ul Strom II, care urmează a fi varianta modernă a modelului produs în anul 1993. Schița vehiculului a fost postată în Twitter, de către CEO-ul companiei Lawrence Whittaker.

La moment nu se cunosc informații despre partea tehnică a automobilului. Cu patru ani în urmă, apăreau primele informații despre un supercar Lister, care se planifica să fie echipat cu un motor V12 de 7,8 litri volum, proiectat de inginerii companiei Engleze. La fel se presupunea că trenul de propulsie ar dezvolta circa 1.000 CP.

Modelul ”civil” al supercarului Storm de prima generație, se producea în perioada anilor 1993-1994. În anul 1995, modelul a debutat în cadrul campionatului ”24 Hours of Le Mans”, însă după după 40 de cercuri pe traseu, a fost nevoit să se retragă din cauza problemelor cu cutia de viteze.

Lister Storm, se echipa cu un propulsor V12 Twin-turbo de 7.0 litri volum, care livra 553 de cai putere, fiind cuplat la cutie mecanică cu șase trepte. Supercarul accelerela de la 0-100 km/h în doar 4.2 secunde, iar viteza maximă număra 335 km/h. În total au fost construite partu exemplare ale acestui automobil de performanță.

Prima generație a supercarului Lister Storm

NICIUN COMENTARIU