Bugatti dă startul numărătoarei inverse până la lansarea noului Chiron!

68

upercarul cu care Bugatti vrea să schimbe regulile jocului, noul model Chiron, îşi anunţă debutul mondial la Salonul Auto de la Geneva, chiar în prima zi de primăvară, 1 martie. Nu a mai rămas de aşteptat prea mult timp, însă francezii-germani deja au pornit numărătoarea inversă!

Succesorul lui Veyron promite performanţe uluitoare, demne de un adevărat hypercar, obţinute pe calea aceluiaşi motor W16 din generaţia anterioară. Volumul de lucru al camerelor de ardere internă a rămas acelaşi (8.0 litri) însă partea tehnică a fost uşor îmbunătăţită, fiind instalate turbosuflante de generaţie nouă, cunoscute şi ca e-turbo. Puterea totală este estimată la circa 1.500 de cai putere şi tot atâţia Nm de cuplu motor, însă mai exact vă vom putea spune abia după prezentarea oficială a modelului.

Iar dacă numărul de CP nu vă pare chiar convingător, aflaţi că sprintul de la zero la prima sută la oră ar putea dura numai 2.2 secunde, iar viteza maximă se ridică la 467 km/h! Astea sunt performanţele record prmouse de Chiron, pe care, puţini s-ar aventura să le bată. Iar de ele se vor bucura numai 500 de milionari din toată lumea, aşa cum ediţia a fost limitată doar la un număr redus de unităţi.

Preţul unei maşinii porneşte de la 2.19 milioane de euro!

editor: Josanu Denis

NICIUN COMENTARIU