Caterham Seven va primi o versiune mai accesibilă

18

Caterham Seven va primi o versiune mai accesibilă

Caterham a publicat o imagine teaser a modelului despre care spune că va deveni cea mai ieftină versiune a lui Seven. Reprezentanţii Caterham au confirmat astfel un zvon care anunţa o versiune mai accesibilă a lui Seven, care urma să coste mai puţin de 17.000 lire sterline, ceea ce reprezintă echivalentul a 19.800 euro. Potrivit primelor informaţii, modelul este echipat cu motor ”super compact şi flexibil”, care respectă normele Euro 6. Pe lângă faptul că va fi cel mai ieftin model de la Caterham, noul low-cost al englezilor va fi şi cel mai eficient model fabricat vreodată de aceştia.

Debutul noii versiuni a lui Seven este aşteptat pentru finalul anului. Modelul Caterham Seven reprezintă o evoluţie a lui Lotus Seven, un model sportiv construit de Lotus între a doua parte a anilor ’50 şi începutul anilor ’70. Ulterior, cei de la Caterham au cumpărat licenţa pentru 7 şi au început să-l producă în mai multe versiuni, clienţii având posibilitatea să comande un kit sau să cumpere maşina gata asamblată de fabrică.

În prezent, Caterham Seven este bazat pe a treia generaţie a lui Lotus Seven, dar modelul a fost modificat atât de departe încât nu mai împarte nici măcar o componentă cu originalul de la Lotus. Modernizarea a venit la nivelul tuturor aspectelor, de la motorizare şi interior, până la sistemul de frânare, electrică şi finisaje.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ