Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat încă la început de lună noiembrie că vor organiza o nouă operațiune orientată către automobiliști. Mai exact, vor fi trași pe dreaptă șoferii care au instalate becuri xenon în locuri neprevăzute de fabrică.

În rezultat, peste 320 de şoferi au fost documentaţi de angajații Inspectoratul Naţional de Patrulare, în perioada 1 – 4 noiembrie, pentru instalarea farurilor de tip xenon la automobile. Cu ce s-au ales șoferii? Ei bine, pentru instalarea luminilor xenon, cei aflați la volan pot fi sancționați cu amendă de la 150 la 300 de lei, conform art.228 al Codului Contravențional al Republicii Moldova.

#InspectoratulNaționaldePatrulare reamintește conducătorilor auto că este interzisă circulația automobilelor care au instalat ilegal faruri de tip xenon, excepție fiind doar cele instalate de producătorul auto în fabrică. Utilizarea unui alt tip decît cel prestabilit reprezintă una din cauzele producerii a accidentelor rutiere pe timp de noapte, deoarece fluxul de lumină limitează vizibilitatea altor conducători auto.

 

NICIUN COMENTARIU