Caz fără precedent! Volkwagen îi va rambursa banii unui client pentru un Golf diesel cumpărat în anul 2012

455

Deși Volkswagen nu vrea să recunoască acest lucru, totuși scandalul Dieselgate este departe de a fi terminat, cea mai nouă dovadă în acest sens fiind o decizie luată recent de tribunalul din Augsburg. După ce a investigat cazul proprietarului unui Golf echipat cu motor diesel, judecatorul a decis că Volkswagen trebuie să-i ramburseze acestuia prețul integral, adică circa 30.000 de euro, pe care i-a plătit în 2012 când a cumpărat mașina.

Potrivit agenției Reuters, tribunalul cu pricina a decis că brand-ul din Wolfsburg a acționat imoral atunci când a instalat „celebrul” soft ce falsifica emisiile poluante și că a încercat să-și majoreze vânzările și profitul prin inducerea în eroare a clienților.

Defapt, această decizie este una periculoasă, din cauza că ar putea da naștere unui precedent foarte periculos și totodată costisitor pentru Volkswagen, în caz că această experiență va fi preluată și de alte tribunale.

Amintim că, circa 11 milioane de vehicule cu motoare diesel au fost afectate de scandalul Dieselgate, care a izbucnit în urmă cu trei ani. Reprezentantii Volkswagen au anuntat deja că vor face apel la o instanță superioară și că decizia tribunalului din Augsburg este „in contradictie cu multiple decizii ale altor instanțe în cazuri asemănătoare.”

„În opinia noastră, nu există bază legală pentru plângerile acestui client. Clienții nu au suferit pierderi sau daune. Vehiculele sunt sigure și legale,” au declarat oficialii Volkswagen într-un comunicat de presă.

NICIUN COMENTARIU