Ce ”noutăți” a comunicat jurnaliștilor, Sergiu Paiu, șef-adjunct IGP și șef al INSP, cu privire accidentul cu Audi S8 (VIDEO)

2337

Știți deja toate amănuntele despre acel tragic accident din presă și din internet. Cu toate astea, suntem siguri că poziția autorităților și măsurile ce urmau a fi anunțate, să vă dea speranțe că lucrurile vor lua o altă întorsătură.

Noi toți am așteptat să auzim asta, chiar dacă ne-am obișnuit cu citate lungi, frumoase, texte bine redactate și care într-un final nu sunt decât hârtie de printer consumată în zadar. Și totuși mai avem speranțe…Or aveam cel puțin.

Domnul Sergiu Paiu, s-a prezentat în fața jurnaliștilor cu un mesaj scurt. A povestit despre cum a avut loc accidentul (lucru cunoscut), despre faptul că vinovatul de tragedie ”nu a manifestat atenție sporită la trafic” (nu el nu zbura cu 150-180 pe roșu), el doar era un pic neatent și despre etapele de prelevare a probelor de sânge, pentru a determina dacă era în stare de ebrietate ori nu.

Răspunsul este NU, nu era, așa cum dragerul nu este chiar cel mai precis dispozitiv, iar ceea ce ține de rezultatele analizelor de sânge ”urmează a fi comunicat”. Vă las pe voi să intuiți de ce încă nu sunt gata.

Informația (cum că ar fi avut o concentrație de 0.03 mg alcool în aerul expirat) este greșită, probele biologice vor demonstra dacă era în stare de ebrietate sau nu”.

Tânărul de 27 de ani are calitatea de bănuit, în dosarul penal, art 264 art 5, cauzând deces, ”din imprudență”, (nu inconștiență). A fost reținut pentru 72 de ore.

O informație absolut inutilă societății, este faptul că în perioada 2016-2020, Ion Tcaciuc ar fi comis 6 contravenții pentru care a fost sancționat. Vă traducem noi ce înseamnă asta.

Va fi o dovadă că șoferul care a traumatizat 4 persoane și a ucis două, nu era foarte certat cu legea și că și-a onorat obligațiunile față de stat ca un cetățean responsabil.

Din nou, vă las pe voi să dezvoltați ideea…

Domnul Sergiu Paiu a vorbit și despre cursele ilegale care au loc în municipiu și suburbii. Desigur că măsura cea mai potrivită este să fie implementate un șir de măsuri legislative mult mai drastice, pentru, atenție ”viteză excesivă și stare de alcool la volan”.

Pentru că nimeni nu cunoștea fenomenul și e o noutate pentru IGP și INSP, dnul Paiu a declarat că ”vor fi efectuate verificări de serviciu și dacă se demonstrează că angajații poliției tolerează aceste manifestări, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție.”

Și ca să ne convingă că totul e sub control, a menționat în încheiere faptul că ”situația accidentară pe ultimile 4 luni, 498 accidente în trafic rutier. 69 de persoane au decedeat, alte 555 traumatizate. Comparativ cu anul trecut e descreștere cu 29.6% a accidentelor.

Păcat că nu s-a ținut cont de faptul că în aceste 4 luni, a fost instituită și măsura de izolare. Oricum, cine e cu urechea mai liberă, s-a încălzit cu aceste informații și s-a bucurat în sinea lui că ”deja e mai bine”.

În final, domnul Paiu nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor care l-au așteptat minute în șir pentru a-și face apariția în fața camerelor, unde a ținut un discurs de…exact 8 minute.

Atât au meritat cetățenii acestei țări, o constatare pe care o știam, din Facebook, cu un accident teribil: să aflăm că vom avea amenzi mai mari și că a scăzut numărul de accidente în perioada pandemiei!

NICIUN COMENTARIU