Se pare că viitorul e mult mai aproape decât am putea crede, iar vehiculele care vor transporta pasagerii prin cale aeriană nu mai fac parte din filmele Science Fiction!

În prima zi a celei de-a treia ediţii a summit-ului anual Elevate, Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian şi a anunţat un nou oraş pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei reţele de aviaţie urbană.

Odată cu selectarea oraşului Melbourne (Australia) drept primul oraş pilot Uber Air în afara SUA (oraşe pilot – Dallas şi Los Angeles), compania îşi consolidează obiectivul de a începe testele de zbor din anul 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023.

Eric Allison, şeful Uber Elevate, a declarat:
Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariţia de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane şi multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul şi, în acelaşi timp, sunt silenţioase şi sigure.”

Melbourne se va alătura oraşelor Dallas şi Los Angeles ca oraşe pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 şi planuri pentru operaţiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunţat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra şi Scentre Group, companii australiene de top, şi că va lucra alături de parteneri cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru a crea infrastructura şi telecomunicaţiile de care este nevoie pentru o reţea de aviaţie urbană de succes.

Există deja și un nou concept de taxi aerian pentru viitorul serviciu Uber Air. Împreună cu ZEO Studio şi Bipolar Studio din cadrul Safran Cabin, Uber a dat posibilitatea pentru prima dată să fie experimentată cabina Uber Air. Modelul, expus în cadrul summit-ului, îşi propune să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL.

Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilităţii pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles şi Melbourne în anul 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate şi construcţii noi care să îndeplinească condiţiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

NICIUN COMENTARIU