Cel mai mic SUV de la Mercedes

Mercedes pregăteşte un SUV compact mult mai redus în dimenşiuni decât GLK, acesta urmând să devină principalul rival de piaţă al viitoarelor Audi Q3 şi BMW X1. Viitorul SUV de oraş al constructorului din Stuttgart se va numi, cel mai probabil, BLK, urmând ca proiectul să facă parte din linia de regândire a segmentelor şi gamei în cadrul Daimler.

Aşa cum îi spune şi numele, noul BLK va face parte din gama citadinelor Mercedes,urmând să împrumute multe elemente de la A şi B Klasse. Principala diferenţă va fi făcută de sistemul de tracţiune integrală , prezent în serie pe BLK, dar şi de propulsoarele de top, care vor fi împrumutate de la Clasa C. Pentru cei care îşi doresc un consum ceva mai redus şi nu au de gând sa îşi arunce maşina în off-road, Mercedes va gândi şi un pachet cu tracţiune exclusiv frontală.

Noul BLK va intra în gama Mercedes în 2011, urmând ca motorizarea de top, BLK 220, să aibă 224 cp. Fanii dieselului vor putea opta cu încredere pentru motoare care variază între 136 şi 204 cp, ultimul fiind clasicul 220 CDI, cunoscut deja în gama constructorului german.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ