Pentru că Alpina este un producător de automobile! Iată de ce au reușit să obțină un astfel de titlu. Nu un ”oarecare” tuner de mașini de la colțul blocului.

Viteza maximă de 322 km/h, nu este un record absolut pentru un break, o mașină considerată potrivită mai mult familiștilor. Însă dacă până acum, era accesibilă doar caselor de tuning, care modificau mașini de serie, atunci iată că Alpina, este primul producător de automobile, care oferă această performanță într-un automobil de uzină.

Asta deoarece Alpina B5 Bi-Turbo Touring, reiterez, este considerată mașină de serie și nu una modificată. M-am cam repetat în afirmații, știu, dar trebuie subliniată diferența! La baza acestui automobil este un Seria 5 Touring, de generație nouă, echipat cu un V8 de 4.4 litri, care după implicațiile Alpina dezvoltă 608 CP și 800 Nm de cuplu motor.

Cuplat cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, B5 Bi-Turbo atinge prima sută la oră în 3.5 secunde iar viteza maximă, ați reținut, este de 322 km/h. Felul în care și-au reclamat bavarezii noua mașină merită toate atenția.

Vedeți spotul video mai jos.

NICIUN COMENTARIU